Kretsløp

– Vi er så heldige som får oppleve denne tiden på jorden.
– Ja, det er vi virkelig.
– En slags klodens gullalder, når det fortsatt er beboelig her.
– Ja.

Så farer de forbi utenfor et bilvindu, disse åkrene som er pløyd og snart skal såes med nye hvetekorn og nytt rug, det står hester langs brunspettede jorder, de kaster langsomt på vinterstøle nakker. Det er den tiden nå igjen, der isen knapt bærer, og kaier og kornkråker skjeller over tak og trekroner så det knapt er ørens lyd. Siden sist gang har noen falt fra, andre har kommet til, noen er de samme som før, atter andre setter opp en ny rundetid på vårens vekslingsside: Ny pers i år. Eller var det i fjor, på disse breddegrader?

Det ligger et så tynt lag rundt kloden, et tynt, tynt lag av oksygen, holdt på plass av tyngdekraften, av alle ting av tyngdekraften, fordi vekten av fjærlett luft er tyngre enn tyngden av det store ingenting utenfor. Og det som er utenfor er som kjent det aller meste.

3 tanker om “Kretsløp

Legg igjen en kommentar