Neste post på programmet er…

Hvileskjær, bare et lite apropos og en sekundering til forrige bloggpost, dette er for radionerdene blant oss: Jeg har sporet opp og samlet et knippe kjenninger i originalversjon, greier dere ta dem? Selvsagt uvant uten introvoicer eller programledere, men likevel: Litt mimring – prøv å sette navn på dem! Et par av dem er nok noe generasjonsbetinget, og én av dem er spesialkomponert til en spesifikk stasjon. Ja, godtfolk, jeg vet det: Dette er så nerdete at jeg knapt har ord.

12 tanker om “Neste post på programmet er…

 1. Nå hjalp SoundHound-app’en meg litt i mellomtiden:

  A: The Commodores’ «Machine Gun», og jeg lurer på om det kanskje heller er Trafikk og musikk enn Ungdommens radioavis.
  B: Ukeslutt-vignetten er Quincy Jones’ «Chump Change»

 2. Eksempel A er «Ungdommens Radioavis», med blant andre Bjarne Grevsgard, Erling Lægreid, Arne Wam, Berit Hedemann, Herborg Bryn, Knut Røe og Leif Ekle som programledere og reportere. Trendsettere og fortropper for NRKPETRE.

  Eksempel B er naturligvis gode, gamle «Ukeslutt». Som det het før i tiden: «Dagsnyttredaksjonens ukemagasin». Befolket av legender som Viggo Johansen, Marit Christensen og Stein Heide, fortsatt på lufta klokken 1230 på NRKP1 og P2.

  Eksempel C er «Hallo i uken», med Are Kalvø og under ledelse av Else Michelet, den gamle satire-redaksjonen i NRK. Ei mer.

  Eksempel D er kjenningen til NRK Finnmark mellom 1980 og 1993. Lydkulissen er komponert av John Persen, og var sterkt omstridt i alle år den eksisterte som kanal-identifikasjon for Norges nordligste distriktskontor.

  Eksempel E eksisterer fortsatt, som kjenning for NRKs Reiseradioen på sommerstid, avløser for Nitimen.

  Melodiene er som følger:
  Eksempel A: «Machine Gun» med The Commodores
  Eksempel B: «Chump Change» med Quinzy Jones
  Eksempel C: «La Habanera» med Yello
  Eksempel D: «NRK Finnmark» av og med John Persen
  Eksempel E: » The kid from Red Bank» med Count Basies orkester.

Legg igjen en kommentar