Er det noen her?

Det står her i avisen, papirutgaven, at på fremtidens flyplasser kan vi ikke forvente å møte mennesker noe sted. Det er bare automater og oss reisende tilbake. All rest av gjenværende menneskelig kontakt blir fjernet, nedbemannet og arkivert som fortid. Det skal effektiviseres og robotiseres, skannes og sluses.

Videre stod det her i avisen, for en ukes tid siden på nettutgaven, at regjeringen har bestemt at i fremtiden skal all kontakt med det offentlige skje ved skjermen. Statsministeren sier at dette har vært et mål, og nå blir målet snart virkelighet. Altinn skal repareres og blir en stor, ansiktsløs robot som sender standardkvitteringer tilbake til epostadresser som svar på at henvendelsen er registrert. Vi er der snart. Det er regjeringens nye digitale strategi, og statsministeren smiler. Kan det bli det siste vi ser til kontakten med det offentlige – et smil?

Det står også her i avisen, både på papir og på nettet, at en nå 33 år gammel mann har sittet på et gutterom og ikke hatt annen kontakt med noen andre enn gjennom avatarer i spill, nettfora og blogger. Og han har verdensforståelsen sin fra Wikipedia, skriver de i avisen.

Det står i avisen at det er ventet enkelte lette ettermiddagsbyger til kvelden. Det må jeg sannelig ut og sjekke, for å se om det de skriver i avisen virkelig stemmer.

7 tanker om “Er det noen her?

  1. Virkelighetsforståelse kan være så mangt. Vondt egentlig å måtte akseptere, greit (nok?) å forklare ut i fra teori og erfaring.

    Alt Inn? Alt Tåkeland? Hva med de som ikke behersker nettet…En dement i familien ville falle helt sammen, alle har ikke hjelpere. Før tok Nordea regninger over skranke.Overkommelig til nød, å komme seg dit.

    Sto på postkontoret på Youngstorvet en dag, en flott og ikke så gammel dame ble plutselig helt fortvilet. Fordi ekspeditøren sa at hun ikke kunne ta ut penger uten identifikasjon. Pass for eksempel. Fortvilelsen lyste ut av henne. Hun nærmest skrek, dempet seg, sa ‘men det er jo MINE penger – pass har jeg ikke hatt på 10 år’. Lite trolig at hun ville fikset Altinn. Hadde vært fint om Jens hadde vært der, sett den menneskelige fornedrelsen.

  2. Hva skjer da når alt har blitt digitalisert, og en 33 år gammel mann sitter på gutterommet å trykker ‘ctrl-alt-del’ for klodens eksistens – fordi han har klart å hacke seg inn på «den røde knappen»!?!

  3. Jeg kan i alle fall bekrefte at det de skriver i avisen om regn til kvelden var riktig. Lett, varsomt vårregn rundt gater og torg, legger seg over hår og på paraplyer, knopper som snart slår uti mai måned. Om en meget drøy uke er det mai igjen. Avisen hadde rett. Lette ettermiddagsbyger mot kveld.

  4. Litt vårregn er helt greit, men ikke om det høljer ned. Skal jo ut og se på orrleik, overnatte i det fri til imorgen. AltUt. Uten nett, wikipedia og avatarer.

    Men med kamera. Og en ørliten Gammel Dansk.

Legg igjen en kommentar