Pakketilbud

Ei kvinne i midten av trettiårene står foran meg. Stadig i kassakø, for det er blant annet i kassakø man kan se hva deler av folks liv består i, og hva de har: Kvinnen denne fredagen har en sønn på tre-fire som hyler jeg vil ikke, jeg vil ikke, hun har stjernetatovering på armen, to yoghurt – de er på tilbud, en sekspakning øl, Dagens Næringsliv, nokså skitne tær mellom sandalremmene. Av fingrene hennes kan jeg se at hun jobber med noe håndfast, muligens gartner eller asfaltarbeider; hun har noen utpregede svarte render rundt neglene som ikke stammer fra familieliv. Dersom hun er gartner har hun akkurat nå noen fredelige dager, med etterlengtet dyp pust etter en hektisk vår med innspurt mot sommer, noe planlegging til høstsesongen, forberedende ordrelister til jul, men det er det hele. Er hun derimot asfaltarbeider har denne uken vært ekstra travel for dem som har hatt vakt, det er et titalls rundkjøringer som er forberedt med sperrer og omskilting for en overhaling, har jeg notert meg, og ikke nok med det: Bogstadveien er ennå ikke ferdig. På vei ut døren er hun stadig foran meg i løypa, guttungen har roet seg ned, jeg tipper at de hun har minnet ham om yoghurt, og de blir stanset av to drivende svette, unge mormonergutter som lurer på om hun har tenkt over hvilken nåde livet egentlig er. Hun mumler noe til svar, haster videre med handleposen og guttungen i hver sin hånd, krysser gaten, sender meg et skrått smil mens jeg har overtatt mormonerne og må, sikkert til deres beklagelse, fortelle at ja, jeg har tenkt over hvilken nåde livet egentlig er, de ser skuffet ut, og ikke nok med det: de hadde tenkt å gi meg et pakketilbud på lykken, og jeg ønsker dem en fredelig fredag. Det er en grunn til at det heter fredag.

Jeg visste forøvrig ikke at man får kjøpt pakkeløsning på cupcakes. De står i bakverkshylla, kommer i egne sett, med pulver og former, og ikke nok med det: Det følger pynt med, også. Jøss, bevares.

2 tanker om “Pakketilbud

  1. Jeg har ofte lurt på hvorfor mormonerne er så unge….og gutter. Kan det ha noe med deres tro på å komme til jomfruhimmelen? Kan være at det trekker til seg den hormonelle ungdommen.
    Takk for ny info ang pakkeløsning cupcakes 🙂 Jeg sliter fremdeles med å forstå forskjellen på cupcakes og muffins, etter at jeg ble kraftig korrigert i et konditori av bolledamen som sa det var cupcakes, og ikke muffins. Så ut som muffins for meg….

Legg igjen en kommentar