Pessimistens paniske fredagskveld

Nå har jeg lett overalt.
Under sofaen, over skapet i entreen, i trappeoppgangen – etter fellesvasken – det var ikke min tur, men jeg gikk arbeidet etter i sømmene: Ingenting å utsette.
Jeg har lett i skuffer og hyller, i skatollet og under ullpledd. Jeg har undersøkt muligheter og urimeligheter, jeg har lyst med lommelykt under badekaret, demontert tankerekker og skrudd fra hverandre vedtatte sannheter, jeg har vrengt plastposer og den nederste hylla i fryseskapet, jeg har sett etter i avisene og hørt på Dagsnytt Atten.
Jeg har åpnet hermetikkbokser, jeg har sprettet opp støvsugerposen og slått opp Bibelen,
jeg har ringt rundt
sendt tekstmeldinger
fått svar
Og jeg finner absolutt
ingen
grunn
til bekymring.

I seg selv er det bekymringsfullt.
Og da er kvelden, tross alt, som pessimist, reddet.

Legg igjen en kommentar