Slyngelalder

Under bokstaven s i «Psykologisk ordbok», Henry Havin, Johan Grundt Tanum, Oslo, 1950, har jeg i dag lest oppslagsordet «slyngelalder», som er, sitat, «en fase da guttenes adferd ofte kan preges av balanseløshet, eventyrlyst, trassighet og seksuell uro.» Psykologer. Noe av det mest pipende, ravende gærne man kunne tenke seg. Dette var endatil sju år før rockeopprøret. Det må ha gått varmgang i hodet og veltet fet svartrøyk ut av ørene på Havin og gjengen da Bill Haley gikk til topps på hitlistene. Gadd vite hvor lenge norske psykologer snakket slik seg imellom, og til barn bak lukkede dører. Barn, som i dag er fedre og bestefedre. Boka er for øvrig så full av finne-på-sykdommer at man kan rulle seg i latter. Men det var vedtatt diagnostikk, så seint som den gang.

Legg igjen en kommentar