Lørdagsstemning

Småbarnspappa, ca 35, med to døtre kl 17.21 foran meg i køen på Rema har fått det der blikket. Blikket som forteller at noe er over, at livet kom for brått på, noe han egentlig ikke ville står som et mareritt foran ham hver morgen han står opp. Og nå, i butikken: Han har svetteperler over øyenbrynene, redde øyne, de to døtrene har hatt frie tøyler lenge, nå slåss de om en maisboks og slår hverandre ned med to potetgullposer. Moren kommer løpende i siste liten med to abnorme godtebokser, hun har det der blikket, hun også. Det er gjenkjennbart på lang avstand: Når noe er over, at voksenlivet kom for fort. Og hun ser på døtrene som om de var to insekter, sånne dyr som kryper fram fra en stein i skogen når du løfter på den, og du i skrekk kaster steinen tilbake.
– Nihundre og femten kroner, sier ekspeditøren:
– To poser, ikke sant?
– Tre.
– Åja, mannen din sa: Færrest mulig, ler ekspeditøren.
– Ja, han sa vel det, mumler hun og trekker kortet.

2 tanker om “Lørdagsstemning

  1. Kjære Jakob,
    Jeg sitter en tidlig morgen og hører ditt morgenprogram på alltid klassisk. Som jeg gjør veldig mange morgener. Våknet litt tidlig i dag. Ikke så tidlig som deg, men fulgte samme ritualet med kaffen på. Så hører jeg en presentasjon av deg og programmet og at du står tidlig opp for å gi meg den beste starten på dagen. Og så plutselig slår det meg at jeg skal da jammen gi en tilbakemelding. Du og dere i Alltid klassisk gjør virkelig det. Gir oss gode morgener. Tusen takk for flotte programmer i min favorittkanal. Og får du lyst til å sende en musikalsk hilsen er Andsnes og Sibelius Impromptu nr 5 fra hans 6 impromtus usedvanlig vakkert. Igjen tusen takk og ha noen strålende høstdager.

Legg igjen en kommentar