Jordens opprinnelse

Jeg går barbeint. Barberer meg langsomt, kjenner vårsola tar tak. Dagene med lysegrønt klorofyll passerer gjennom meg, som en vennlig vind av opprinnelighet. Hvor har jeg kjent den vinden før? Var den i en lengsel en gang?

Jordens farger er ikke bare jordfarger. Det er et vell av altmuligheter, selv regnbuens mester ville blitt overrasket over blandingsforholdet. Jeg føler meg i likevekt og i slektskap med opprinneligheter jeg ikke ante fantes.

Og ja. Jeg vet litt om tauverk og fortøyninger. Slitesterk, flettet tamp.

Én tanke om “Jordens opprinnelse

 1. Regnbuens farger, så vakre
  Hele fargespekteret er i synsranden
  Så ubeskrivelig vakkert

  Går på en vei, som deler seg i to
  Veibanen er bare litt sterkere farger
  Men det er en veibane
  Ett veikryss

  Jeg kommer ikke lengre
  Jeg skal ikke lengre

  Veibanen deler seg i to
  Ser begge forsvinne inn i horisonten
  Vet ikke hvor veien starter
  Eller ender

  Der er jeg
  Jeg er der

  Nydelig musikk
  Ingen musikere
  Harpemusikk

  Hvitt rom
  Ligger på en benk
  Slaktebenk?

  Forvirret
  Snur meg til høyre
  Bare hvitt

  Snur meg til venstre
  Ett vindu i veggen
  Tre hoder ser mot meg

  Smiler til meg
  Smiler tilbake

  Jeg lever
  Kirkenes Sykehus 1989

Legg igjen en kommentar