Fra de glemte ordenes ordbok

Glemt ord: Cocktailbær. Du får fortsatt kjøpt dem. Cocktailbær er kandiserte kirsebær, forvellet i sukker og trukket i sirup, og bare fire av dem dekker kaloribehovet for en halv dag, uansett kjønn. Cocktailbær ble brukt som pynt på bløtkaker og i desserter, og hadde sin storhetstid i etterkrigstiden. Som sagt: Du får fortsatt kjøpt dem, og jeg kjøpte en pakke i dag, for nysgjerrighetens skyld. De smaker høgg og overveldende søtt, men de er en tidsmarkør, og hvis du skriver om femtitallet, ville en åpningssetning for eksempel være: «Hun står på kjøkkenet. Forkleet hennes er nystrøket. Hun er toogtyve, deigen hever perfekt, hun er vemodig, sorgtung, men likevel glad, og hun har hatt råd til en pakke cocktailbær. Nå kan han bare komme.» I bakgrunnen er forresten den originale Husmorboken, J. W. Cappelens Forlag, 1945.

Legg igjen en kommentar